Stadsnära friluftsliv II: Paddling runt Kungsholmen

Har haft lite sommaruppehåll på bloggandet här ett tag, inte desto mindre hinns alltifrån vandring, paddling och fiske med så blogginläggen kommer komma var inte oroliga 😀

Tänkte skriva kort om en ny upplevelse för mig vilket är stadsnära paddling. För er som inte paddlar mycket eller åker båt särskilt ofta rekommenderar jag verkligen detta då det ger ett helt annat perspektiv att se saker och ting från vattnet. Vackert på ett helt annat sätt helt enkelt.

Det fina med stadspaddling förutom att det i Stockholm är så lättillgängligt geografiskt är är även att förkunskapskraven inte behöver vara stora gällande karta och kompass samt att de flesta uthyrarna har kajaker som verkligen den oerfarna kan känna sig trygg och bekväm i.

Vi (Morgan, Victor samt våra bättre halvor) lånade kajaker av Stockholm Adventures som har sina kajaker nära t-centralen då vi ville paddla runt just Kungsholmen då det kändes lagom som en eftermiddagstur.

Det går givetvis bra att låna kajaker lite varstans som fungerar minst lika bra, vi tog denna tripp i två dubbelkajaker då de är stabilare och bättre när vi ville fota en hel del och snicksnacka under turens gång.

Trippen tog lite mer än två timmar då vi paddlade runt Kungsholmen men vi hann även med att stanna på Långholmen för en snabb glass vilket är att rekommendera. Skall ni stanna på Långholmen så tänk på att stränderna är rätt packade på soliga dagar men den sydliga delen har stränder som lämpar sig bättre för oss paddlar även i det fina vädret. Finalen på turen går förbi stadshuset i vatten läge vilket var en mäktig upplevelse, vi kände oss nästan som ett stads besök på intågande 😀

Hoppas ni har det bra i sommarvärmen och får paddla lite ni med.

 

Kungsholmen

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s