Dagstur på Ekerö, stadsnära friluftsliv för dig som bor i Stockholm!

IMG_20170518_111652-COLLAGE.jpg

I och med att en av anledningarna till att vi bloggar är för att vi vill hjälpa fler av er att komma ut i naturen kommer vi lägga upp kortare inlägg med lite bilder och kort text om turer vi gör som vi anser vara lättillgängliga för alla oberoende förkunskaper och tidigare erfarenhet.

Vi vill tipsa om en något gömd skatt vilket är Ekeröarna, för vissa människor är dessa öar oftast förknippat med Drottningholm och det faktum att Konungen härbärgerar där. Men faktum är att de olika öarna har flera olika naturreservat som är kanon för den som vill ha något som är både lätt att nå med lokaltrafik men samtidigt känns väldigt ”ute på landet”.

Lovön

Området som besöktes idag heter Norrbyskog på Lovön som är den ö där ovan nämnda Drottningholm ligger. Skogen var tät och fin och jag misstänker att detta är riktigt bra svampskog för er som gillar den höstsysslan 😀

Det fina med Lovön är att hela ön är ett reservat och har massvis med fina skogar och naturområden. Ni tar er hit med tunnelbana mot Brommaplan och i stort sett alla bussar mot Ekerö kan ni ta. Ledernas längd varierar givetvis beroende på vad ni känner för. Exempelvis kan ni ta er an Lovön på en stig som heter fornstigen som har massvis med fornlämningar i form av stensättningar och runstenar. Fornstigen som går runt lovön är nästan 2 mil lång.

Slingan som dagens tur ägnades åt i Norrby skog var ca 6 km och hade ett jättefint vindskydd som tyvärr inte fick komma med på bild, bilderna idag är överhuvudtaget rätt sparsamma och dåliga, bättring till nästa gång.

Informationen kring lederna upplevde jag mycket bra med skyltar om olika platser men även bra beskrivande kartor. Hoppas ni tar er till Lovön eller Ekerö öarna, helt klart värt ett besök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s