Att ta sig ut, en enkel dagspackning!

Att ta sig ut i skogen behöver inte vara komplicerat, egentligen finns det nog ingenting som är enklare.  I det här inlägget vill vi sätta tonen för vad friluftsliv är enligt oss och att det verkligen är något för alla.

Att ta sig ut i naturen kräver i stort sett inga förkunskaper, givetvis kan det vara bra att inte försöka krama närmsta huggorm men vi lever trots allt i Skandinavien där huggormen snarare lyser med sin frånvaro när vi människor är nära.

Nej, när vi säger förkunskaper menar vi givetvis alla dessa eviga prylar hen kan köpa. Friluftsliv som bred sport är utan problem en av de absolut dyraste där ute om man väljer att ge sig in i kampen om den nyaste och dyraste skaljackan, ryggsäcken etc. Problemet med det här är givetvis att människor som inte varit ute i naturen så mycket kan tänkas tro att alla dessa dyra prylar måste införskaffas när man skall ta sig ut.

Så om vi börjar enkelt hur ser det ut när vi beger oss ut i skogen för en enklare dagsvandring?


Jag var exempelvis ute i skogen kring Järvafältet utanför stockholm för ett par helger sedan med goda vänner. För mig är det inte mer komplicerat än så, 4-5 timmar ute i skogen med lite matsäck och gott sällskap fyller på energinivåerna igen.  Nedan är min utrustning för en sådan tur. Som ni ser är det mycket enkla saker och man behöver inte köpa nya kläder bara för att man inte har en ull tröja det går lika bra med en full duglig varm tröja 😀


Utrustning

Kläder
 • Ryggsäck
 • Värmejacka/tröja
 • Lunch + Godis
 • Thermos
 • Vattenflaska
 • Multiverktyg
 • Tändstickor
 • Toapapper
 • Sittunderlag
 •  Långkalsonger
 • Jeans/utebyxor
 • Underställströja
 • Tunn fleece/ull tröja
 • Nån typ av skaljacka
 • Mössa
 • Vantar
 • Strumpor/sockor
 • Gympaskor

sdr

5 thoughts on “Att ta sig ut, en enkel dagspackning!

 1. Mrs Olsson skriver:

  Bra ämne för en blogg! 🐻

  Själv har jag fyndat flera fina undertröjor i merinoull på second hand, 20 kr styck. De får alltid följa med ut i naturen.

  Gilla

 2. Oraklet skriver:

  Skulle vara kul med en mer ingående förklaring av varför du har med dessa saker. Jag själv hade kanske inte tänkt på att ha med ett multiverktyg eller toapapper. Låter kanske löjligt att behöva förklara men för någon som aldrig varit på utflykt på detta vis i skogen så vore det kanske kul med mer personliga varför 🙂

  Gilla

  • Friluftstankar skriver:

   Hej Oraklet,

   Tack för bra feedback. Yes vi ska absolut ta till oss detta och samtidigt svara att det ligger än mer i linje. Vi kommer inom ett par inlägg skriva om vår generella packlista då vi ser att många frågar och undrar kring detta.

   Keep em coming 😀

   /Victor

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s